Българите сменят млякото с продукти на растителна основа. Основната им мотивация

...
Българите сменят млякото с продукти на растителна основа. Основната им мотивация
Коментари Харесай

Българите сменят млякото с продукти на растителна основа


Българите сменят млякото с артикули на растителна основа. Основната им мотивация за това е позитивният резултат върху здравето, сочи скорошно изследване за флекситарианството на DANONE.
60% от българите са опитвали артикули
на растителна основа, а 28% ги употребяват постоянно. Потребителите на възраст 18-24 години са най-мотивирани да избират артикули на растителна основа, като 62% от тях купуват такива. Това демонстрира скорошно представително изследване за потребителското държание на българите и флекситариантския метод на хранене,
извършено измежду жители на възраст сред 18-65 година
Българите избират артикули на растителна основа поради асоциирания с тях положителен резултат върху здравето.
Друг любопитен факт от изследването е,
че усетът е основен приоритет за локалните консуматори при извършване на покупки на артикули на растителна основа. Данните демонстрират, че повече от три четвърти от потребителите не биха създали компромис с усета при избора на артикули на растителна основа.
Що се отнася до потреблението на месни артикули,
изследването демонстрира, че месото към момента е пожеланият хранителен артикул измежду българите – към три четвърти постоянно употребяват месо и млечни артикули, до момента в който единствено 6% от интервюираните ядат месо по-малко от един път седмично или въобще не ядат.



На процедура флекситарианството е композиция от думите „ flexi “, което значи „ еластичен “ и „ vegetarian “ – „ вегетарианство “. Флекситарианската диета съставлява вегетарианство, само че с опцията потребителите да се любуват и на скотски артикули понякога. Флекситарианската диета е на второ място в класацията за най-хубави диети в Съединени американски щати
като елементарен, здравословен и елементарен метод на хранене.
Проучването разкрива възходящ интерес към флекситарианската диета измежду българите, като броят на хората, спазващи този режим на хранене, се е нараснал с съвсем 10% през последната година. Нарастването на известността на флекситарианството отразява нарасналата осведоменост за изгодите от растителното хранене за здравето и околната среда.
Проучването откри също, че съвсем половината от
българското население се замисля за въздействието на покупките си върху околната среда. Повечето от хората, спазващи флекситарианска диета, я считат за здравословен метод на хранене. Освен това изследването демонстрира, че 60% от популацията е опитвало артикули на растителна основа, а 28% са постоянни консуматори (поне 1-2 пъти седмично).
Една от водещите марки за артикули на растителна основа
в България е Alpro. Тя е част от портфолиото на DANONE от 2019 година и предлага на българските консуматори многообразие от артикули на растителна основа – от питиета, десерти и ферментирали артикули до такива за готвене. С богато портфолио от вкусни артикули на растителна основа, които не вършат компромис с качеството, Alpro способства за развиването на уравновесения метод на живот, защото продуктите на растителна основа са бъдещето на разнообразната диета и на виновната консумация с грижа към околната среда.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР